- 400 g hosszúszemű rizs
- 1 tojás
- só és őrölt fehér bors
- 100 ml habtejszín
- 200 g konzerv tonhal
- 100 ml joghurt
- 4 ek majonéz
- 1 ek kapribogyó
- 3 ek extraszűz olívaolaj
- 1 ek citromlé
- 4 ek petrezselyem
- 1 újhagyma
a rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük. a tojást keményre főzzük (forrás után még 7 percig fedő alatt), lehűtjük és meghámozzuk. a tejszínt kemény habbá verjük. a tonhalat, a joghurtot, a tojást, a majonézt, a kapribogyót, az olajat, a citromlevet, a petrezselymet és az újhagymát turmixgépben pépesítjük, majd sózzuk. a masszát és a tejszínhabot a főtt rizshez adjuk. óvatosan összekeverjük. fehér borssal meghintve tálaljuk.