tonhalas, kapribogyós rizs

4-6 személyre

  • 400 g hosszúszemű rizs
  • 1 tojás
  • só és őrölt fehér bors
  • 100 ml habtejszín
  • 200 g konzerv tonhal
  • 100 ml joghurt
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek kapribogyó
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 4 ek petrezselyem
  • 1 újhagyma

a rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük. a tojást keményre főzzük (forrás után még 7 percig fedő alatt), lehűtjük és meghámozzuk. a tejszínt kemény habbá verjük. a tonhalat, a joghurtot, a tojást, a majonézt, a kapribogyót, az olajat, a citromlevet, a petrezselymet és az újhagymát turmixgépben pépesítjük, majd sózzuk. a masszát és a tejszínhabot a főtt rizshez adjuk. óvatosan összekeverjük. fehér borssal meghintve tálaljuk.