- 3 ek extraszűz olívaolaj
- 350 g csirkemellfilé, szeletelve
- só és őrölt fekete bors
- 2 újhagyma
- 2 póréhagyma
- 4 ek száraz fehérbor
- 6 ek víz
- 400 g szalagtészta
- 4 ek parmezán, reszelve
a csirkemellszeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, és a közepes hőfokra felmelegített olajon 5 perc alatt megsütjük. a csirkemellet félrerakjuk. a megmaradt olajon a hagymát és a póréhagymát megpároljuk. beleöntjük a bort és a vizet, s addig főzzük, míg besűrűsödik. a tésztát sós, forró vízben megfőzzük - al dente -, leszűrjük és 4 adagra osztjuk. a tészta tetejére hagymás szószt kanalazunk, porciózzuk a csirkemellszeleteket is. megszórjuk parmezánnal.