csirkés tészta póréhagymaszósszal

4 személyre)
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 350 g csirkemellfilé, szeletelve
  • só és őrölt fekete bors
  • 2 újhagyma
  • 2 póréhagyma
  • 4 ek száraz fehérbor
  • 6 ek víz
  • 400 g szalagtészta
  • 4 ek parmezán, reszelve
a csirkemellszeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, és a közepes hőfokra felmelegített olajon 5 perc alatt megsütjük. a csirkemellet félrerakjuk. a megmaradt olajon a hagymát és a póréhagymát megpároljuk. beleöntjük a bort és a vizet, s addig főzzük, míg besűrűsödik. a tésztát sós, forró vízben megfőzzük - al dente -, leszűrjük és 4 adagra osztjuk. a tészta tetejére hagymás szószt kanalazunk, porciózzuk a csirkemellszeleteket is. megszórjuk parmezánnal.