cantuccini


  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg mandula vagy törökmogyoró
  • negyed tk sütőpor
  • 2 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • késhegyi fahéj
A sütőt 180 fokra melegítem. A tészta összeállítását szigorúan csak akkor kezdem, ha bemelegedett! Az alapanyagokat a csonthéjasokat leszámítva összegyúrom, majd belemasszírozom azokat is. Nagyjából 40 cm hosszú, 3-4 cm átmérőjű, fent kicsit laposabb hengert formálok belőle, majd a sütőbe tolom 25-30 percre. Amikor leketyegett és aranybarna kiszedem, majd késsel ujjnyi vastag darabokra szelem (ez az ujjnyivastag és hogy késsel szelem kicsit zoral, de így járok el). A felszeletelt cantucciniket lefektetem és még 10 percig visszatolom, hogy napozzanak.


http://www.izbolygo.hu/2008/07/21/cantuccini-hazilag