4 ek extraszűz olívaolaj (én ezt a vége helyett a főzővízbe öntöttem)
bazsalikomlevelek, tálaláshoz
pesto (aki sajátkezűleg csinálja):
1 nagy csomó friss bazsalikom
1 ek tisztított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
125 ml extraszűz olívaolaj
4 ek parmezán sajt
só
sós vizet forralunk, beletesszük a zöldbabot és újra felforraljuk. ugyanebbe a vízbe szórjuk a tésztát, 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. a tésztát al dente-re főzzük. a pestóhoz a bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát, az olajat és a sót összemixeljük, és belekeverjük a reszelt sajtot. a tésztát a zöldbabbal és a zöldborsóval együtt leszűrjük, óvatosan hozzáadjuk a pestót, a vörösbabkonzervet és a diót. olívaolajat csöpögtetünk rá, és forrón tálaljuk.