édes-savanyú sertés ananásszal

  • 2 ek kukoricaliszt
  • 4 ek víz, ha szükséges, több
  • 1 tojás, felverve
  • 6 ek napraforgóolaj
  • 500 g sovány sertéshús, vékonyra szeletelve
  • 4 újhagyma, finomra vágva
  • 2 ek cukor
  • 2 ek fehérborecet
  • 350 g ananászkonzerv
  • 50 g mogyoró, összevágva
egy tálban a kukoricalisztet (vagy a simát), a vizet és a tojást simára keverjük. sózzuk. egy wokban az olajat közepes tűzön felmelegítjük. a húst a tojásos keverékbe mártjuk, és az olajon 3-4 perc alatt megsütjük. a húst szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk, melegen tartjuk. a visszamaradt olajon az újhagymát 2 perc alatt megpirítjuk, a hús mellé helyezzük. a cukrot a visszamaradt olajon 1 percig karamellizáljuk, felöntjük borecettel. négy ananászkarikát a díszítéshez félrerakunk, a többit kis darabokra vágjuk és az olajban 2 percig sütjük. ha kiszáradna, vízzel felöntjük. a sült húst és a hagymát a wokba visszarakjuk, és az ananásszal még 2 percig sütjük. mogyoróval megszórjuk.