citromos pulyka

4 személyre
  • 8 szelet pulykamell, vékonyra szeletelve
  • 1 citrom leve
  • csipetnyi édes-nemes pirospaprika
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 75 g liszt
a pulykát tálba rakjuk, a citromlevet ráöntjük, hozzáadjuk a paprikát és megszórjuk szerecsendióval. sózzuk. összekeverjük, és 10 percre félrerakjuk. a húsról a páclevet leöntjük, félrerakjuk. egy serpenyőben az olajat közepes tűzön felmelegítjük. a húst lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk. a húst 5 perc alatt megsütjük. hozzáadjuk a leöntött páclevet, és még további 5 percig sütjük, amíg a pulyka puha lesz. én krumplipürét csináltam hozzá.