málnás-mascarponés palacsinta

4-6 személyre
  • 100 g liszt
  • csipetnyi só
  • 3 tojás, felverve
  • 500 ml tej
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 180 g mascarpone
  • 485 g málnalekvár vagy -dzsem
  • 2 ek porcukor
  • friss málna a díszítéshez
egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet. egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és két evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk. a palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük. a palacsintákat egyenként tálalóedényre rakjuk, krémsajttal és lekvárral megkenjük. feltekerjük. porcukorral megszórjuk, és friss málnával díszítjük.