sonkás frittata paprikával

4 kevésbé éhes személyre
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 sárga kaliforniai paprika, kimagozva, kis darabokra vágva
  • 6 tojás, felverve
  • 180 g füstölt sonka, összevágva
  • 1/2 tk szárított oregánó
  • só és őrölt fekete bors
egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük az olajat, a paprikát 5 perc alatt megpirítjuk. a tojást, a sonkát, az oregánót egy tálban felverjük, sózzuk, borsozzuk. a tojásos keveréket a paprikára öntjük, egyik oldalát 3-4 perc alatt majdnem készre sütjük. a tojáslepényt a serpenyőből óvatosan egy tányérra csúsztatjuk, majd egy másik tányér segítségével megfordítva visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és a másik oldalát is 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.