- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg vaj
- 4 ek kakaópor
- 4 ek porcukor (meglepő módon ez nekem picikét kevésnek bizonyult)
- 1,5 dl kávé
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 cl rum
- 5 dl habtejszín
- 20 g étkezési zselatin (instant)
a kekszet, a vajat, a kakaóport, a cukrot és a kávét összegyúrjuk, és a kivajazott tortaforma aljába nyomkodjuk. a gesztenyemasszát lereszeljük, összekeverjük a rummal és a kemény habbá vert tejszínnel, amiből félrerakunk egy kicsit. a zselatint felfőzzük, majd hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön. ha ez megtörtént, akkor ezt is hozzákeverjük a masszához. ezt ráöntjük a kekszalapra, és elegyengetjük egy lapáttal. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd rákenjük a félretett tejszínhabot felszolgálás előtt. +1: ázsiaboltosok rászórják a beszerzett kincseket. :)