paradicsomos rizottó

3-4 személyre
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 3 fokhagymagerezd
  • 1 ek olívaolaj
  • 2,5 dl rizottó rizs
  • 3 dl víz
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 tk só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 6 paradicsom
  • 16 magozott fekete olajbogyó
  • 40 g reszelt parmezán
  • tálaláshoz: ruccola, grissini, parmezánforgácsok
a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, az olajon megpirítjuk. hozzáadjuk a rizst, és kis ideig még pirítjuk. apránként hozzáadagoljuk a folyadékot (a vizet és a paradicsomlét), sózzuk, borsozzuk, és gyakran megkeverve kb. 20 percig főzzük (vaslapon!). ennyi idő alatt a rizs felveszi a folyadékot, és krémes állagú lesz. a feldarabolt paradicsomokat néhány csepp olívaolajon puhára pároljuk. a rizottót összekeverjük a paradicsommal, a reszelt parmezánnal és az olajbogyóval. ruccolával, parmezánforgácsokkal és grissinivel tálaljuk.