bableves tésztával

4-6 személyre:
  • 4 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 nagy hagyma, finomra vágva
  • 60 g bacon vagy császárszalonna, kockákra vágva
  • 1 ek petrezselyem, finomra vágva
  • 400 g vörösbabkonzerv
  • 125 g levestészta, kiskocka vagy nagyon rövid csőtészta
  • 1,5 l marhahúsleves
  • 4-6 ek parmezán sajt, finomra reszelve
  • só és őrölt fekete bors
két evőkanál olajon, közepes hőfokon megpirítjuk a hagymát, a petrezselymet és a császárszalonnát. hozzáadjuk a babot és a tésztát, majd ráöntjük a marhahúslevest. sózzuk, borsozzuk, és lefedve 5-10 percig forraljuk, amíg a tészta al dente-re fő. tányérokba kanalazzuk, és a reszelt sajttal meghintve tálaljuk.