tőkehal burgonyával

4 személyre
  • 1 nagy hagyma, karikákra vágva
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 kg kisméretű burgonya, szeletelve
  • 600 g tőkehalfilé
  • 1 ek rozmaring, finomra vágva
  • 1/4 citrom héja, nagyon vékonyra vágva
  • 4 ek tej
  • 125 ml víz, ha szükséges több
  • só és őrölt fekete bors
  • 1 ek petrezselyem, finomra vágva
  • 1 ág rozmaring, tálaláshoz
az olajon és a vajon közepes hőfokon a hagymát megpároljuk. hozzáadjuk a burgonyát, és még 5 percig tovább pároljuk. beletesszük a halfilét, a rozmaringot, a citromhéjat és a tejet, majd annyi vizet öntünk rá, hogy az egészet ellepje. sózzuk, borsozzuk. a halat és a burgonyát 10-15 perc alatt puhára főzzük. ez idő alatt a szósz is besűrűsödik. petrezselyemmel meghintjük. rozmaringgal díszítjük.