babos-pestós tészta


4-6-sok személyre
  • 150 g zöldbab, kis darabokra vágva
  • 500 g tészta (recept szerint spiráltészta)
  • 150 g friss vagy mirelit zöldborsó
  • 200 g vörösbabkonzerv, lecsöpögtetve
  • 50 g dió, összetörve
  • 4 ek extraszűz olívaolaj (én ezt a vége helyett a főzővízbe öntöttem)
  • bazsalikomlevelek, tálaláshoz
pesto (aki sajátkezűleg csinálja):
  • 1 nagy csomó friss bazsalikom
  • 1 ek tisztított fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 125 ml extraszűz olívaolaj
  • 4 ek parmezán sajt
sós vizet forralunk, beletesszük a zöldbabot és újra felforraljuk. ugyanebbe a vízbe szórjuk a tésztát, 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. a tésztát al dente-re főzzük. a pestóhoz a bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát, az olajat és a sót összemixeljük, és belekeverjük a reszelt sajtot. a tésztát a zöldbabbal és a zöldborsóval együtt leszűrjük, óvatosan hozzáadjuk a pestót, a vörösbabkonzervet és a diót. olívaolajat csöpögtetünk rá, és forrón tálaljuk.