szórt túrós lepény


  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor (mi kicsit több, mint fél bögrényit raktunk bele, bőven elég volt)
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 kg túró
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 bögre tej
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • gyümölcs ízlés szerint (nálunk mazsola és magozott meggy, de málnával, eperrel, szederrel, barackkal is jó, mennek a túróhoz. :))
  1. A tepsit a vaj felével ki kell kenni jó vastagon, maradhatnak nagyobb darabok.
  2. Lisztes keverék: A lisztet a cukorral és a sütőporral össze kell keverni egy tálban, majd a keverék felét rá kell szórni a vajra.
  3. Ezután mehet rá az összes túró, azt meg kell szórni a vaníliás cukorral, aztán ízlés szerint a gyümölcsökkel, és rá lehet reszelni a citromhéjat. (lent az 1. kép)
  4. A tetejére megy a lisztes keverék másik fele.
  5. Tejes keverék: A tojásokat és a tejet érdemes előtte összekeverni, hogy egynemű massza legyen, ezzel kell meglocsolni a tészta tetejét.
  6. Végül a vaj másik felét kell rámorzsolni.
180°C-ra előmelegített sütőben pirulásig kell sütni.


http://www.urban-eve.hu/2011/06/25/hintett-turos-lepeny