- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor (mi kicsit több, mint fél bögrényit raktunk bele, bőven elég volt)
- 1/2 tasak sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1/2 kg túró
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 bögre tej
- 4 egész tojás
- 1 citrom reszelt héja
- gyümölcs ízlés szerint (nálunk mazsola és magozott meggy, de málnával, eperrel, szederrel, barackkal is jó, mennek a túróhoz. :))
- A tepsit a vaj felével ki kell kenni jó vastagon, maradhatnak nagyobb darabok.
- Lisztes keverék: A lisztet a cukorral és a sütőporral össze kell keverni egy tálban, majd a keverék felét rá kell szórni a vajra.
- Ezután mehet rá az összes túró, azt meg kell szórni a vaníliás cukorral, aztán ízlés szerint a gyümölcsökkel, és rá lehet reszelni a citromhéjat. (lent az 1. kép)
- A tetejére megy a lisztes keverék másik fele.
- Tejes keverék: A tojásokat és a tejet érdemes előtte összekeverni, hogy egynemű massza legyen, ezzel kell meglocsolni a tészta tetejét.
- Végül a vaj másik felét kell rámorzsolni.
180°C-ra előmelegített sütőben pirulásig kell sütni.
http://www.urban-eve.hu/2011/06/25/hintett-turos-lepeny